Dikey Süpürge
Dikey süpürge araştırması ve Rowenta Air Force Lithium RH8857 Kablosuz Dikey Süpürge incelemesi

Seda
Çeyiz alışverişi sırasında çok düşünmüştüm normal bir süpürge zaten aldık böyle dikey şarjlı bir süpürgeye gerçekten ihtiyacım olacak mı? O zaman emin olamadığım için almamıştım, ama evin içinde yaşadıkça bazı şeylerin ihtiyaç olduğunu görüyor insan :) Fakir’in şarjlı el süpürgelerinden de vardı ufak tefek yerleri onunla alıyordum ama ihtiyaçlarımı karşılamayınca dikey süpürge araştırmasına giriştim.
Dip köşe temizlik için 2 hafta bir normal süpürgemi kullanıyoruz, günlük/haftalık temizlikler için daha pratik ve güçlü bir süpürge istediğime karar verdim.
Öncelikle 2 çeşit dikey süpürge var;
1. Kablolu (Normal Süpürge Gibi): Amacım zaten kabloyla uğraşmamak, tüm evi bir çırpıda iyi bir şekilde süpürmek. Bu ürünler çok daha uygun fiyatlı ama benim isteklerime cevap vermediği için bu tür ürünleri eledim.
2. Şarjlı Dikey Süpürgeler: Bunlar da 2’ye ayrılıyor:
- Normal Pilli olanlar: Başta daha uygun fiyatlı olduğu için cazip gelse de zamanla şarj sıkıntısı oluyor. Bu yüzden normal pilli bir ürün alacaksanız kablolu alın daha iyi.
- Lithium-ion Pilli Olanlar: Uzun yıllar pil sıkıntısı olmuyor. Süpürgelerde yeni kullanılmaya başlanan bir teknoloji. Şarjlı bir süpürge alacaksanız Lithium-ion pil olanları tercih etmenizi öneririm, normale göre biraz daha fazla para verirsiniz ama çok daha uzun yıllar performansı düşmeden kullanabilirsiniz. Araştırmalarım sonucunda Lithium-ion teknolojisini kullanan 2 markaya ulaştım. Karar aşamasına adım adım yaklaşıyordum :) Biri Rowenta diğeri ise Dyson. İki ürünü de kıyasladığımda hem fiyat açısından hem de özellikleri bakımından Rowenta Air Force Extreme Lithium RH8857 almaya karar verdim. Son aşama 18V mi yoksa 25V mi olmalıydı? Alt tarafı süpürge alıyoruz bu kadar alt dallara ayırmanın ne alemi var değil mi :)
Neyse 18 ve 25V arasındaki fark motor gücü aslında. Kısaca; 25V gücünde olan makinenin şarjı 30 dk yeterken 18V olan 45 dk kullanılıyor. Bu yüzden 18V olanı tercih ettim. Beyaz aşığı olmamdan dolayı hoşuma gittiği için değil yani :p
Toz torbasız, hepa filtreli, siklonik, 0.5lt toz hacmi var. Toz torbalı süpürgelerde bildiğiniz gibi zamanla performans kaybı olurken torbasız süpürgeler hep aynı performansta kalıyor. Bu yüzden torbasız olan süpürgeleri tercih etmek her açıdan daha kullanışlı ;)
Makine 3,5 kilo ağırlığında, hafif olduğu için benim gibi çirozlar bile yorulmadan temizlik yapabilir :)
Ultra ince delta başlık sayesinde dip köşe kolayca temizleniyor. Başlığın kenarlarında bulunan led ışıklar hem karizmatik bir görünüm veriyor hem de yeri daha iyi görmenizi sağlıyor ;)
Minimum-orta ve turbo olmak üzere 3 güç ayarı var. Minimum ile süpürmek bile yeterli oluyor, çoğu zaman Turboyu çalıştırmıyorum bile ;) 3 seviyeli şarj göstergesi var, ne kadar şarjı var takip edebiliyorsunuz ;)
Ve bence en güzel özelliği 2200 Watt gücündeki bir süpürgeye eş değer oluşu. Yani temizliği konusunda hiçbir endişe duymadan kullanabiliyorum. Eskiden koca makineyi çıkar süpür tam bir eziyet gibi gelirdi, şimdi ise çok rahat ve pratik bir şekilde sürekli evi süpürebiliyorum :) Keşke bu kadar beklemeseydim diyorum, bu konuda kararsız kalanlara gidip mağazada denemenizi öneririm. Gücünü rahat kullanımını görünce karar vermeniz netleşecektir ;)
Ben süpürgemi Tefal Shop‘tan aldım, online olarak veya mağazadan inceleyebilirsiniz.